Njørd Ro- og kajakklubb har lange tradisjoner innen flattvannspadling, blant klubbens padlere har man både hatt stor bredde og toppadlere. Helt siden flyttingen fra Elsero har Eidsvågen vært treningsarena for klubbens flattvanns-padlere.

Klubben kan skilte med flere storpadlere som Tom Selvik, Torgeir Toppe og Nina Bergsvik for å nevne noen som har representert klubben internasjonalt. Njørd har også vært sterkt tilstede nasjonalt med store lag og gode prestasjoner. Njørd har flere store bragder i NM og Norgescup. Tidligere har klubben kunnet stille store lag ved nasjonale stevner og konkurranser, men det har vært en periode med begrenset rekruttering og følgelig også færre aktive konkurransepadlere. Njørd har nå tatt grep for å øke rekrutteringen med kajakkskole og godt kompetente og engasjerte trenere. Til tross for et begrenset antall aktive konkurransepadlere har Njørd sine padlere oppnådd gode resultater på norsk og nordisk nivå de siste årene. Det jobbes godt i de yngre aldersgruppene for å kunne opprettholde dette.

Flattvannstreningen foregår stort sett på Eidsvågen og i klubbens lokaler. Njørdpadlere i hardtrening har alltid vært et fargerikt innslag på Eidsvågen, de mest ambisiøse kan man stort sett se året rundt. Om vinteren foregår treningen i hovedsak innendørs til god musikk og høy puls.